Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 30. 15:22, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Útdíj - Jelentősen drágulnak a fuvarköltségek júliustól

Útdíj - Jelentősen drágulnak a fuvarköltségek júliustól

Jelentősen drágítja a fuvarköltséget júliustól az útdíj, az Ipsos által megkérdezett 300 logisztikai döntéshozó háromnegyede ugyanakkor nem számolt az idei költségek tervezésénél a díj bevezetésével és 45 százalékuk nem tartja elfogadhatónak, ha a logisztikai szolgáltató áremelést kezdeményez az útdíj miatt - hangzott el a Trans-o-flex Hungary Kft. sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Az osztrák posta leányvállalataként működő Trans-o-flex Hungary Kft. megbízásából végzett felmérést ismertetve Halmos Júlia Csenge, az Ipsos Zrt. kutatásvezetője elmondta: az érintettek mindössze 16 százaléka kalkulált a júliustól bevezetendő e-útdíjjal, holott ennek ténye már a tervek készítésekor ismert volt.
A kft. ügyvezető igazgatója, Pesztericz Péter példaként említette, hogy a Budapest-Debrecen távolságon az autópályadíj jelenleg évi 310 ezer forint, a megtett úttal arányos díj viszont júliustól évi 11 millió forint lesz.
Pesztericz Péter az MTI-nek elmondta, hogy a használattal arányos útdíjat már ki tudják számolni, de ezen túlmenően minden homályos még az e-útdíj bevezetése előtt egy hónappal. Az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól sem kapnak választ a kérdéseikre - tette hozzá az ügyvezető igazgató.
A Trans-o-flex gyűjtőfuvarozási rendszerben továbbít ügyfelei részére dokumentumokat, kereskedelmi árukat és egyéb küldeményeket. Tavalyi árbevétele 2 milliárd 767 millió forint volt, ami 16,8 százalékkal haladta meg a 2011. évit.
A 96 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkező cég napi 9 ezer küldeményt és 15 500 csomagot továbbít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;