Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 13. 09:32, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy motoros halálát okozó bedrogozott autós ellen

Vádat emeltek egy motoros halálát okozó bedrogozott autós ellen

Bedrogozva gázolt el és hagyott cserben egy hónapokkal később elhunyt motorost az a nagykanizsai férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-nek arról adott tájékoztatást, hogy a kábítószer-fogyasztás miatt korábban már büntetett férfi 2021 augusztusában úgy ült volán mögé, hogy előtte amfetamint és kokaint fogyasztott.

A Garabonc és Nagyrada közötti útszakaszon közlekedve egy több autóból álló járműsor mögé ért, látta, hogy vele egyidőben, a két autóval előtte haladó motorkerékpáros a járműsor előzésébe kezdett. Amikor a motoros a bal oldali forgalmi sáv közepén haladva már két kocsit megelőzött, a vádlott szintén előzésbe kezdett, és közben utolérte a motorost.

A férfi a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt nekiütközött a motor hátsó kerekének, amitől a vezetője kibillent az egyensúlyából és elesett. Az aszfalton sodródó motorosnak, illetve a járművének is újból nekiütközött a vádlott, azonban megállás nélkül továbbhajtott az árokba csapódó áldozata mellett.

Egészen Zalaegerszegig autózott, ahol a gépkocsiját egy parkolóban leállította, majd gyalogosan ment tovább. A rendőrök később egy áruház parkolójában találtak rá, ahol a földön feküdt és összefüggéstelenül beszélt.

A balesetben súlyosan megsérült motorost a mentők kórházba szállították, ahol több hónapos kezelés ellenére 2022 januárjában belehalt sérüléseibe.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, a veszélyhelyzetet előidéző által elmulasztott segítségnyújtás bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottra börtönbüntetést szabjanak ki és tiltsák el a járművezetéstől.

Címkék: baleset, drog, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország