Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Június 07. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Virágzó Közösségek Mosonmagyaróváron - újabb nemzetközi versenyre készül a város

Virágzó Közösségek Mosonmagyaróváron - újabb nemzetközi versenyre készül a város

A Virágzó Város versenye után idén újabb, világszintű megmérettetésre vállalkozik Mosonmagyaróvár Önkormányzata.

A meghívásos alapon működő rendezvényre Mosonmagyaróvár városa februárban kapta meg a megtiszteltető felkérést – mondta dr. Árvay István polgármester az április 9-én tartott sajtótájékoztatón. – Majd azt a testületi ülés soron kívül tárgyalva a forrásokat is elkülönítette. A Virágzó Közösségek néven indított verseny bírálati szempontjai nagyrészben megegyeznek az európai virágosítási verseny feltételeivel, így a felkészülés most nagyobb beruházás és fejlesztés nélkül is megvalósítható.

A városvezető beszédében kiemelte:

Cél, hogy meglévő értékeinket próbáljuk meg bemutatni! E mellett olyan közösségépítő szerepet is formál, melyre Mosonmagyaróváron eddig is büszkék lehettünk. Fontos, hogy a város minden lakója magáénak érezze a közösségi tereket, szűkebb környezetével kapcsolatban pedig a közösség is védőernyőt képezzen.
Szerencsésnek mondható, hogy a zsűrizés éppen június 9-re, az Apró kezek, Csodakertek gyermek kertépítő verseny meghirdetett napjára esik. Így a nemzetközi versenybírák az egyik legaktívabb kis közösség munkáiban is gyönyörködhetnek majd.


További versenyútvonalként a polgármester a város szélén telepített szélerőműveket, az egyedi komposztálási technikával működő speciális telepet valamint a Virágzó Város versenyben már szerepelt helyszíneket nevezte meg.

dr. Bocsi Andrea, a Communities in Bloom magyarországi képviselője tájékozatójában hangoztatta:

Magyarország második alkalommal vesz részt a Virágzó Közösségek nemzetközi versenyén, így külön megtiszteltetés ez a meghívás nemcsak a városnak, hanem az országnak is.
Február óta zajlik az együttműködés országosan a felkészítő szakemberekkel és a helyi zöldterületfejlesztő specialistákkal. Megtörtént a zöldterületek feltérképezése, a konkrét munkálatok meghatározása, az egyedi útvonalterv véglegesítése.

Lobitz Ákos, a Dzsungelország vezetője, az Apró kezek, Csodakertek gyemek kertépítő verseny megálmodója vállalta idén is a megmérettetés szakmai előkészítését - a Virágzó Város versenyéhez hasonlóan. A vezető hangsúlyozta:

Biztosítok mindenkit arról, hogy az Apró kezek, Csodakertek színvonala idén sem lesz gyengébb. A Virágzó Közösségek versenyével kapcsolatban új. látványos zöldterület-felújítás nem történik, ám a már kialakított övezetek fenntartása ugyanolyan nagy feladat. Igyekszünk ezeket is a legmagasabb színvonalon elvégezni.

dr. Árvay István polgármester – megragadva az alkalmat a tájékozatásra – az alábbi információkat közölte:
Felhívta a figyelmet a 2019-re tervezett városi zöldterületek megújításaira, melyek alapján még idén kialakításra kerül – a Manninger lakótelephez hasonlóan – a SUN Lakópark és a DUNA Lakópark sport- és játszótere. Fejlesztik a Kühne gyárral szembeni játszóteret, parkoló és sportpálya épül majd a Károly utca társasház mögötti részén valamint továbbra is kiemelt figyelem irányul a Báger-tó környékére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:35, kedd | Helyi

A héten ismét légi kémiai védekezés várható a szúnyogok ellen

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.

2019. Június 24. 15:17, hétfő | Helyi

Koszorúzási felhívás

A Szent László-napi megemlékezésre és koszorúzásra 2019. június 30-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári Szent László szobornál.

2019. Június 24. 15:08, hétfő | Helyi

Tájékoztató útépítési munkálatokról Mosonmagyaróvár területén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy Mosonmagyaróváron útépítési munkák zajlanak több helyen. 2019. június 24-étől az alábbi utcák előkészületi munkái kezdődnek: