Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Március 19. 14:31, péntek | Helyi

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

Versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át péntek délután Szijjártó Péter külügyminiszter az Óvártej Zrt.-nek.

Az Óvártej Zrt. 1,1 milliárd forintos beruházással egy több mint 1200 négyzetméteres csarnokot épít, mellyel a különböző új berendezések beszerzése után az üzem kapacitása 20 százalékkal bővül. Ehhez a beruházáshoz a kormány 294 millió forintos támogatást biztosított, mellyel 135 munkahelyet tudtak megvédeni - mondta el a sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vállalat három év alatt megduplázta a feldolgozott tej mennyiségét. Több mint 40 tehenészetből szállítják a mosonmagyaróvári céghez a tejet, ezáltalt az Óvártej Zrt. a térség legnagyobb tejfelvásárló vállalatává vált.

- A magyar külgazdasági teljesítmény szempontjából is fontos ez a beruházás, hiszen az itt megtermelt sajt 95%-át exportálják, tehát a kapacitás növekedése a magyar export növekedését is jelenti. Az olaszok pedig emellett a hetedik legnagyobb beruházók Magyarországon - tette hozzá Szijjártó Péter.

Egy új gyártó-, valamint csomagolósort vásárolnak majd a támogatásból. A cég olasz igazgatója, Carlo Volpe elmondta nehéz helyzetbe hozta a vállalatot a koronavírusjárvány, hiszen a tej folyamatosan érkezett, a vendéglátóipar kényszerű leállása miatt azonban a megrendelések elmaradtak. Az igazgató szerint a házhozszállítások megnövekedésének köszönhetően már jobb a helyzet.

A vállalat leginkább Európába szállít sajtokat, a főbb piacok Olaszország, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország, de kapnak megrendelést Ázsiából is. Carlo Volpe elmondta: Mosonmagyaóváron a pizzériák egy részében is Óvártejes mozzarella kerül a pizzákra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 09:23, hétfő | Helyi

Kábítószergyanús anyaggal bukott le a sofőr

A mosonmagyaróvári nyomozók kábítószer birtoklása vétség és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésével gyanúsítják a püski férfit.

2021. Június 10. 13:20, csütörtök | Helyi

Megújult a református templom

Két évvel ezelőtt kezdték a munkálatokat, melynek során bővítették a templomot, liftet szereltek be, orgonát építettek és a gyülekezeti terem, valamint a parókia is megújult.

2021. Június 10. 08:41, csütörtök | Helyi

A Karolina Kórház további működéséről biztosít Nagy István

Közösségi oldalán cáfolta a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézettel kapcsolatos megjelent híreket Nagy István. Mint a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a kórház működése napokon belül helyre áll.

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.